Dietologijos kursai

 

2017-10-21, 10.00 val. - Dietologijos paskaitų ciklas VILNIUJE.

 Paskaitos vyksta VI  nuo 10.00 val. iki 14.00 val. Viso 16 akad. val. kursas

2017-10-26, 18 val.  - Dietologijos paskaitų ciklas KAUNE. 

Paskaitos vyks IV, nuo 18.00 - 21.00 val. (po 4 akad. val.).

2017-06 10.00 val. - Dietologijos paskaitų ciklas PANEVĖŽYJE.

 Paskaitos vyksta VI po 4 akad. val. nuo 10.00 val. iki 13.00 val.


Kaina - 131 Eur.

 Kursai skirti norintiems teisingai suprasti šiuolaikines sveikos mitybos rekomendacijas, išmokti jas taikyti kasdieniniame gyvenime, patirti malonių pojūčių ir džiuginančių rezultų. Užsiėmimų metu klausytojai įgys žinių, kaip kontroliuoti ar koreguoti svorį, pagerinti savijautą ir išvengti negalavimų.

  • Užsiėmimams bus paruošta vaizdinė medžiaga, taip pat skiriama laiko diskusijoms, klausimams ir individualių atvejų aptarimui.

 

Programą sudaro:

1.  Sveikos mitybos samprata, mitai ir tendencijos.  Sveikos mitybos taisyklių apžvalga ir aiškinimas. Paplitusios nuomonės ir mitai apie mitybą. Mitybos krypčių (vegetarizmo, veganizmo, žaliavalgystės), mitybos madų aptarimas.

 Norintiems gali būti atliktas simptomų testas, kuris pagal būdingus organizmo signalus parodo vitamino ar mineralo trūkumą ir leidžia parinkti naudingus maisto produktus. Testas vyksta raštu, be tiesioginio kontakto ir nesukelia nemalonių pojūčių. Kaina 5 € žmogui.

2. Svorio reguliavimas. Kaip svorio rodikliai susiję su sveikata ir savijauta? Optimalaus svorio apibrėžimas. Antsvorio ir nutukimo apibrėžimai, rizikos ir prevencija. Svorio kontrolės priemonių apžvalga. Mityba svorio mažinimo metu. Populiarųjų dietų, organizmo valymo, badavimo aptarimas.

 Norintiems bus atlikta kūno masės analizė, kuri parodo kūno sudėties santykį: raumenų, riebalų ir skysčių masę. Analizė atliekama specialiomis svarstyklėmis elekrinės varžos metodu, kontaktuojant su basomis pėdomis, neskausminga ir sveikatai nepavojinga. Kaina 3 € žmogui.

3. Mitybos koregavimas. Kaip išsikelti tikslus, pasirinkti priemones ir siekti rezultatų? Sveikos mitybos praktikavimas: maitinimosi režimas, produktų ir ruošimo būdų pasirinkimas. Svorio kontrolė: maitinimosi planas ir dieta. Psichologiniai aspektai: savimonė ir motyvacija.

4. Praktinis užsiėmimas.  Individualių atvejų aptarimas. Dalijimasis patirtimis, sveiko maisto receptais. 

 

 

Kursai:


Seminarai: